skip to Main Content

TDC ONE Domicil

Byggeriet var en større udvidelse af TDCs hovedkvarter, så alle TDCs administrative funktioner var samlet på Teglholmen. Den krumme facade er en hilsen til den tidligere bygning kaldet Bananhuset, fordi den havde en svagt kurvet facade. Dengang fulgte bygningen den kurvede vej, og derfor bliver vejen på et tidspunkt ændret til at kurve igen.

Type:
Kontorbyggeri

Beliggenhed:
Teglholmen, København SV

Totalentreprenør:
V8 Construction A/S

Ingeniør:
Hansen, Carlsen & Frølund A/S

Omfang:
9.300 m²

Opførelsesperiode:
2008-2009

Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S

Bygherre:
KTAS Pensionskasse

Fløjene rummer kontorer i større forløb, afbrudt af enkelte cellekontorer og skærmvægge. Kontorarealerne er udlagt på begge sider af et gangforløb, som er markeret af et nedsænket loft, der også rummer tekniske installationer. Gangforløbet markeres i gavlene med et vertikalt glasbånd, mens kontorafsnittet på den ene siden af gangen skyder sig ud som en selvstændig blok eller volumen i gavlen.

En skulpturel, frithængende ståltrappe i et atrium i hele bygningens højde forbinder etagerne. Tagetagen på længerne har åbne altangange, der fungerer som udvendigt opholdsområde for Penthouseetagerne. Det udkragede tag ligger sig som en flad skive øverst.

TDC ONE Domicil, Teglholmen
TDC ONE Domicil, Teglholmen
TDC ONE Domicil, Teglholmen

Facadeudtrykket på fløjene dannes ved variation mellem den forskudte placering af de vandrette vinduesbånd, på hver fem fag og de lodrette partier imellem.

Ligende projekter

Back To Top